Meh ramai2 singgah!


Assalamualaikum..
Korang mcm mane puasa? penuh? ke dah rongak??
bagi yang perempuan x hairan lah kalau rongak....tp bagi kaum Adam ni.. Lu rongak ape kes?? huhu
Agak lame jugak aku x update blog ni...yela semenjak tibanya bulan puasa ni.. aku pon bz mencari rezeki...
ye la kan..time nih la nak cari duit lebih sikit...Al maklum la, kan dah nak raya..
hehe..banyak pekara yang nak kene pikir lg... contohnye...
Sekarang : tgh rancak menjual ikan bakar kat bazar...banyak bende nak kene pikir..
Raya Nanti : aduhh...bab ni kurang minat sket..anak buah dah ramai...umur makin meningkat... ramai la yang tadah tgn nanti..harus ke ek??
Lepas Raya : ermm..lepas raya ni aku xde keputusan lagi...mcm2 bende yang bermain kat fikiran aku ni...
banyak jugak program sebenarnye...projek jual lemang,kerang bakar..or keje dgn org... semua masih bermain di fikiran...tgk la mcm mane nanti...
Haa...tgh sambil2 aku melalut ni teringat plak nak cerita pasal jiran aku kat bazar...
ok,name die Wan&Tim...diorang ni couple..yang membuatkan aku tergelak sorang2 bile terfikir pasal diorang..Sebab diorang pon jual ikan bakar..hahaha... yang bezanya aku ikan bakar portugis...diorang ikan bakar traditional(bakar pakai arang).. Tapi aku ok je sbb diorang pon ok... 1 ramadan telah menemukan aku dan wan&Tim..sampai harini kami mmg gile baik...gerai kami happening..eh lupe lak nak bgtau... Wan&tim jiran kanan aku...jiran kiri aku,ermm,,org India muslim kot..entah la..aku pon musykil.. (erk..xmo ngumpat)
ok jiran Depan aku Seorang peniaga air yang sangat kental...
Berasal dari DUMAI,indonesia...tp dah lame sgt bermastautin kat malaysia...mempunyai 2 org anak.. Sorang laki sorang pompuan...Dan aku panggil pakcik jual air ni ayah...sbb aku tgk lingkungan umur die lebih kurang je mcm ayah aku... so ape salahnye kan...merapatkan lagi silaturaahhhhiimmm~~~ (padahal die ade anak pompuan gebu..) hahaha... :P
Puasa pon dah masok hari ke 12... Maknanya x lame lagi dah nak raya...dan berakhir la karier aku sebagai peniaga Bazar Ramaadhan kat Bandar Seri Putra... Perniagaan aku mungkin berlanjutan sehingga puasa ke 23 sahaje kot...Oleh sebab2 tertentu... :)
Kiranya aku agak beruntung sbb...aku dah penah ckp ngan korang..aku pernah tolong abg sepupu aku dekat kafe 3 abdul(kafe dlm KUIS)..Jadi ramai student2 kuis kenal aku...ade yg terus tegor..ade jugak yg x prasan...dan ade jugak yg lupe..bile dah lalu depan gerai aku... diorang terus buat2 muke mcm kenal aku... selalu aku dengar perkataan "eh mcm kenal la abg ni"..
Biasanya bile aku dgr budak2 tu ckp mcm tu..aku terus jerit..."haaa...mai singgah lu dik..mai singgah lu bang,,, mai singgah lu kak...yang x ingat,ingat betol2...yang kenal mari singgaah!!! haaa mai mai mai..."
acap kali aku akan menggunakan perktaan tu...
Hmmm...Omek jugak x lepaskan peluang untuk dtg menjenguk aku kat gerai..(cewah..)
dalam 12 hari kite puasa ni...baru 2 kali die dtg gerai aku...tp 3 kali beli makanan aku..mcm mane tu?? heee..yang 1 lagi tu aku yang hartar kat Hostel die...aumm..Lagipun hari tu die dah ckp nak dtg..n die dah oder by SMS...tp mungkin xde rezeki die nak ke bazar haritu..Ujan pon turun dengan lebatnya.. die pon bukan nya ade transpot..so aku dgn rela hatinya menghantar makanan itu untuk tuan puteri...no big deal la~
Eh,aku rasa dah panjang sgt aku melalut..haha.. Xsedar dah pagi kan..aku nak pegi pasar n Carwash... kereta aku dah ade bau masam,bau ikan agaknye..2 hari lepas tong ikan aku bocor ke hape ntah..tetibe air menitis...
Korang Nak tgk Gambar gerai aku?? oke.. aku tunjuk,tp satuuu jee... hehehe... daaaa...


Haaa...Cun kan... :P

p/s : Pada yang Mengenali diri ini...sila la singgah ke gerai aku... 

2 comments:

bighagenjo said...

eleh2, kira habis romantik lah tuh? ni apa main sensored2 ni? tiru oranggggggg. haha. tak maluuu

aNc said...

hahaha..biawlew~~ org kan comel sgt.. xmo la org terpikat..hahahaha

ToLoNg bAgI keMo sY MaKan Eh!~

Recent Posts

Semanis Kopi Pekat

Download Muvee at MHOmuvee

 

Designed by Templateism