Cube Jawab!


Assalamualaikum....ok korang...aku sebenarnye ade sesuatu nak tanye korang....tgh kusyuk aku melayan cerita CUN...tetibe je aku terfikir akan bende ni... ok...soalanye berbunyi begini...
  • Dalam Kesungguhan korang meminati seseorang...Sejauh mane korang akan Perjuangkan??
  • Dalam banyak2 tips pikat seseorang...Tips Yang mane korang rase paling sesuai dan mujarab untuk digunakan?
  • Dalam keadaan sekarang...antara family dan siDIa..mana yang korang akan dulukan?
  • Dalam keadaan sekarang...bila siDIa mintak tolong sesuatu seperti belikan makanan atau bawak siDIa ke kedai..Ape yang korang rasakan?? Digunakan??? Terpaksa? RELA??
Ok...berikut adalah soalan2 yang agak susah nak jawab bg setiap individu....aku cuma nak tanye pendapat korang... hm..Saat aku terfikir soalan2 ni mungkin sebab aku menonton CUN td..Mungkin jugak Berkenaan dengan aku...hehe...
tak..tak..aku just nak tau je... hehehe...
ye la kan...kdg2 kite ni hipokrit...xnak mengaku kalah sedangkan kite tau kelemahan kita...
dan kite jugak tau..kalau kite teruskan kite sendiri yang menyesal...
walau mcm mana pon kite tetap akan kalah... bg aku memperjuangkan sesuatu tanpa skill n pengalaman adalah benda yang paling bodoh...mmg x salah bg yg kata...ape ade hal...aku nak cari pengalaman dulu... mmg pengalaman mengajar kite...mendewasakan kita... tapi...sebelom mencari pengalaman pertama.... timba la ilmu dr org2 yg terdahulu...
contoh tanyakan pada pasangan2 yg bahagia..pakcik/makcik kita..
kawan2....Sedangkan Berkenalan dlm mIRC...FaceBook  pon boleh je jinjang pelamin... Jodoh kita ada di mana2...X payah la nak terlalu menonjol untuk mencari jodoh itu... tp x salah kalau kite mencuba.... 
hmm..
Korang perasan x...bile kite bercakap soal hati...soal perasaan... kite sendiri pon boleh EMO...
Tanpa sedar kita boleh menangis... mungkin juga menyakiti diri sendiri...
hmm...kita jugak x fikirkan org sekeliling...kite terus melayani perasaan.... bertapa sakitnya bercinta... bertapa peritnya merindu... akhirnya...Merana kan...
mintak2 la dijauhkan... aku Inginkan Kehidupan yang baik... tp..Kita hanya menrancang... Hanya Tuhan Yang menentukan... Kita haruslah redha diatas Segala Kehendaknya... mudah2an hubungan kita diberkati Allah s.w.t...amin


p/s: ya allah ya tuhan ku....Pertemukan lah aku dengan jodoh yang boleh membimbing ku...yang sentiasa mengingatkan aku untuk terus menyintai mu...amin.

2 comments:

bighagenjo said...

no komen. hee :P

aNc said...

hehe bighagenjoo.... :P

ToLoNg bAgI keMo sY MaKan Eh!~

Recent Posts

Semanis Kopi Pekat

Download Muvee at MHOmuvee

 

Designed by Templateism