Masa Oh Masa!~


Salam...aduishh!! 2 3 ari ni aku bz sket..maklumlah...lappy pon rosak..so tepaksa online n update pakai Galaxy Tab..ades..payah gak la nak menaip bagai..x puas...xde feel,tempo lari..(mcm hattan x?)..hehe
baru2 ni aku ade ikot kawan abg aku wat katering kat Port Dickson (PD). ok la..x ramai pon 55 org je..aku diberi tanggungjawab untuk menjaga barbeque...Ayam,Sotong,Sosej dan Jagung...not bad..sebenarnye katering tu dr pukul 12.30 hingga 3 je..dan aku betolak dr nilai kol 11... lebih kurang 11.40 kami sampai di MayangSari Resort..selepas setting2 meja dan BBQ..kami pon menjalankan tugas dengan SANTAInye...relax2.. kebetulan org yang oder katering ngan kawan abg aku tu kawan2 aku dari ALPS ELECTRIC sdn. bhd... aku pon mcm tekejot gak...sbb etibe je ade org panggil2 name aku..hehe (FoFuler mak Nokk~)..
Lebih kurang jam 4 kami dah siap kemas..dan pergi ke teluk kemang...kami santai kat sane pulak... banyangkan lah...dari pukul 4 lebih aku berendam sampai pukul 5.30.. ya allah agak lame gak aku berendam..badak dan kerbau pon tabik kot tgk aku..ahahaha... tp nasihat aku jgn la korang berendam lame2 mcm tu..sbb lepas aku naik ke darat...di bilik persalinan...waktu aku tunduk banyak air meleleh dari idung aku...kejadian tu berlaku 2 3 kali...sampai lah kat umah..mungkin air masuk ikot telinga kot.. huhu...dan sampai ari ni badan aku sakit2 lagi... org kate sebelom nak berenang.(Laut.kolam.sungai) kite haruslah membuat regangan otot terlebih dahulu untuk mengelakkan kejangan di dalam air..boleh mati lemas woo...bile otot kaki dan kejang...nak berenang pon x boleh. sangat2 BAHAYA...so korang BEWARE....huhu sekian..hari pon dah petang..aku nak soh mak aku masak cekodok...(jejemput)... bye~

Ada Suka Ada Duka!!


Harini pagi2 lg aku dah gi kl...banyak hal yang aku setelkan, siyes leteh gile aku arini..aku gi kl naik  KTM je..dah lame x naik KTM,skali skala naik KTM mmg best...banyak kenangan2 silam terimbas kembali... badan aku lesu sgt rasenye..mcm dah xde lansung tenaga aku td..Tapi walaupon leteh..Allah telah mempertemukan aku dgn seorang gadis yang aku x pernah ketahui asal usulnye...
Bukanya aku jatuh cinta ngan gadis ni..tapi die buat aku tersenyum...walaupona aku dlm kelesuan...
Die agak comel...dengan kurung Merah becorak batik dan tas tangan putih nya...die bediri betol2 depan aku..lantas die mengeluarkan Henset canggihnya(apple iPhone) dan tersenyum sorang2....tatkala aku hanya mampu melihat dan serba tak paham dgn kelakuanya...
Selang beberapa minit aku terpandang Hensetnya,dan aku pon turut tersenyum..Rupanya..die tengah main Game ANGRY BIRDS...hahaha.... Aku masak benar dgn game tu..aku dah 2 kali khatam..aku tergelak sorang2 bile step yg mudah pon die x lepas..bukan nak blagak..tp siyes game tu mmg best.. dan Sesampainye di stesen KAJANG...awek tu pon beredar..... Xmungkin kite akan bertemu lagi wahai gading berkurung merah..Teruskan usaha anda k...ingat sabar itu separuh daripada iman...hik...

Walaupun dlm tersenyum...ternyata sebenarnya hati aku sebak..aku sebak kerna tempat berdirinya si kurung merah tadi telah di gantikan dgn kehadiran si Buta...hati aku begitu sayu skali melihat telatah si Buta.... walaupun die sentiasa tersenyum tp aku dpt merasakan betapa gelapnya kehidupan dia...
Aku benar2 sebak sampaikan airmata aku berkaca di kelopak mataku...Cepat2 aku kesat supaya takde org yang perasan..tapi,andainya satu hari nanti die diberi peluang untuk membaca entri ini...Dengarlah Wahai si Buta..Tabahkan dirimu..Sesungguhnya Allah itu Maha Adil..Aku percaya kau akan teruskan kehidupan ini walaupun dalam kegelapan...
dan aku berdoa untukmu wahai si Buta... Semoga engkau akan ditempatkan dengan org2 yang beriman kelak... Wassalam...

hahahaha..kenangan kat skolah...


Salam...haa...ade 2 3 cerita yang aku nak kongsi ngan korang...korang igt lg ke dulu mase kat skolah..bg aku..Kenangan mase skolah dulu lah kenangan yang takkan aku lupekan...mungkin korang mcm tu gak...xtau la kalo korang mcm peserta Rajalawak tu..sume lupe..lupeLupeLupeLupeLUpe....hehehe...
aku igt lagi mase skolah dulu..cikgu displin aku ni namanya cikgu Zainal...orgnya botak tengah...Berkaca Mata..naik kereta Merc...
Cikgu Zainal ni kalo pergi mana2 mesti ade je rotan kat tangan die tu...ade skali tu...
waktu exam bulanan...posisi aku dlm kelas tepi tingkap..kelas aku ni kat tingkat 3... sedang syok aku jawab paper...tetibe aku dgr kawan panggil dr bawah...aku pon intai la kebawah...kat bawah tu kawan aku lambai2 suruh turun..ajak aku isap rokok..ahaha..
aku pon x sampai 5 minit aku angkat tangan..."Cikgu..,saya sakit perut la..nak g tandas jap yer..." dan cikgu pon berkata "ok..Jgn lambat sgt..." mase tu lebih kurang 40 minit lg masa yang tinggal...aku tgh buat paper matematik....tinggal lebih kurang 5 soalan lg yang aku belom buat... kemudian aku pon pegi la ke tandas tingkat bawah skali...sedang syok kami berpesta..dtg si Pengetua... Encik Mahmudi Bin Bakri... ahahaha...
x pasal2 aku kene kene naik pejabat...dan soalan matematik td aku x dpt habiskan...sampainya kat pejabat..aku kene rotan ngan Cikgu Zainal..sebanyak 3 kali kat Buntut...Dan Denda yang aku xleh lupe...Kene cabut duri kat Padang Skolah...ahahaha...die nak 2 genggam penuh...huhu... itu la pengalaman yang paling best kat skolah dulu...
Sebenarnye banyak lg...dgn x siap keje skolah nya....Pengsan masa pendidikan Jasmani... banyak sgt... tp ape yang aku nak katakan...aku rindu sgt dgn pengalaman waktu skolah dulu..buat Cikgu2 ku... Selamat Hari Guru Buat Anda Semua..Terima Kasih Kerana Mencurahkan Ilmu Untuk aku...sekiann!!~

Selamat Hari Guru!!!


Waktu pelajar sakit,
guru menjadi doktor
waktu pelajar buat kes,
guru menjadi polis
waktu pelajar bayar yuran,
guru menjadi akauntan
waktu pelajar berkhemah,
guru menjadi rambo
waktu pelajar keliru,
guru menjadi penunjuk arah
Teruskan perjuangan yang mulia
ikhlaskanlah hati
selamat hari guru
untuk semua warga pendidik...






(SN Usman Awang)


Guru Oh Guru ..................
Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum manjadi dewasa.


Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.


Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.


Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.


Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulang ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.


Nukilan Allahyarham SN Dato' Dr. Usman Awang
Dipetik daripada buku antologi puisi Guru oh Guru
yang diselenggarakan oleh Zam Ismail
terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), Kuala Lumpur, 1989.



Kepada semua guru2 dalam Malaysia dan juga Dunia..Dengan Setulus Ikhlas sy ingin mengucapkan SELAMAT HARI GURU dan Terima kasih banyak2 kerana telah mendidik kami semua....
Kepada Cikgu ROSDAH...i miss u cikgu...mungkin jika ada kesempatan kita akan bertemu kembali....
Dan juga Buat ibuku ataupun juga sebagai guruku...i love u mama...terima kasih kerana telah menjadi seorang ibu dan guru yang baek...doakan kejayaan anakmu ini...Sekali lagi Jutaan terima kasih untuk Guru2 di dunia.....Selamat Hari Guru

Menuju Puncak!!!




Pasti Berjaya Di Akademi Fantasia!!! Buat pertama kalinya seumur hidup aku g tgk konsert akademi fantasia...tp tercipta sejarah semalam Sabtu 14/05/2011  aku g tgk konsert AF kat Studio 1 Astro Bukit Jalil..huhuhu..siyes best..slame ni aku tgk2 camtu je AF..aku x penah ade fan mane2 pelajar AF.. Semalam pon aku kire redah je...folow je mane2 fan yg ade...mule2 aku folow fan KAY..pastu diorang tolak2 aku termasok lam kawasan fan AZRI..tetibe ade akak tu tanye adik register bawah fan mane?? dgn selambe aku jawab...sy lom register mane2 fan kak..tapi sy mmg minat AZRi..ahahahha...x pasal2 dpt mini piza...2 keping lg... mcm berdosa plak aku..ades..tp mmg kenyatan..diorang best2...bile tgk live la...sbb bile balik smlm aku try bukak youtube..(muke masok TV la katekan), bile dgr balik dah rase mcm kureng sket.. tp papepon aku sokong Erul ngan FINA....chaiyok2...korang terbaik.... ahah..eh..lg 1 aku nak kongsi..kalo korang nak tgk AF...just pegi je kat ASTRO bukit jalil...n mintak je pass percuma...nanti die amek name,Ic number n no fon korang...dtg pukul 5.30....insyallah kalau abang2 ganteng yg jaga pintu masuk tu ok die bg korang masok.... jgn berpakaian seksi..ok?? huhuhu

Silakan Mendownload!!


haa...ni die yg aku katekan pada post sebelom ni.. link donlod angry birds... korang klik je kat sini... ape2 masalah korang bgtaw je ek...

Download Angry Birds...

Angry Birds...Best..


Salam...Korang Ce tgk ni..ahah...ni la aktiviti aku kiranya ade waktu lapang... aku dah mcm gile sgt ngan Angry Birds ni...aku dah abes main..korang try la main plak,....best woo game ni...sesuai untuk semula lapisan masyarakat..malah kanak2 pon menyukainya..(agak skema gak).. heheh...

best


Ni la lagu yang aku ckp tu...korang try la dengar sndiri

Tolong lah aku.


uhuk...skang kol 5 pagi...aku tetibe je mcm xleh tdo...hek2..sbnrnye dr mlm td aku xleh tdo..tah la.ermm..sebenarnye skang ni aku tengah terpesona dgn satu lagu dr barat..ala2 oldies.. Penyanyi die
Dan Byrd dan tajuk lagu die Boulevard...
lagu die leh wat otak aku kaku sebentar..lirik die...melodi die.. korang try la dengar... g je kat 4shared tu...downlod sndri.... mmg best...

I don’t know why, You said goodbye
Just let me know you didn’t go forever my love
Please tell me why, You make me cry
I beg you please I'm on my knees if that's what you want
me to

Chorus:


Never knew that it would go so far
When you left me on that boulevard
Come again you would release my pain
And we could be lovers again


Just one more chance, Another dance

And let me feel it isn’t real that I’ve been losing you
This sun will rise, Within your eyes
Come back to me and we will be happy together


Maybe today, I’ll make you stay
A little while just for a smile and love together
For I will show, A place I know
In Tokyo where we could be happy forever

Sebenarnye aku X penah dengar lagu ni sebelom ni....sampai la di suatu hari jumaat malam sabtu aku tgk Maharaja LAwak kat Astro Warna....mlm tu sepah nyanyi lagu ni... aku mcm berkenan sgt ngan lagu ni...puas dah aku cari kat youtube n gugel...akhirnya...kawan aku tag kan kat FB lagu ni... aku hepi sgt...sbb lagu ni betol2 best...bg korang yg x minat lagu ni...tolong jgn kate pape...sbb ni jiwa aku.. aku mmg minat lagu2 mcm ni...huhu....

panasssssssss..


skang ni cuaca panas betol..pagi petang siang mlm same je cuacanye.. bilekah nak hujan?
adakah lapisan atmosfera semakin nipis? bukan x besyukur kedatangan sang matahari.. tapi kita jugak memerlukan hujan kan? dah seminggu x hujan lansung ni..smlm ayah aku basuh karpet.. sidai kat pagar lebih kurang kol 10am.. kol 3pm dah dah angkat.. cepat kan.. mengikut fakta pakar kaji cuaca malaysia.. malaysia dah mencapai 42darjah celcius.. sape yang suke mandi pantai tu kompom itam la..kulit akan menggelupas.. korang jgn itam2 sgt tau.. hehehe

korang prasan x?


korang ade prasan x? gejala sosial.di malaysia mahupun di dunia semakin menjadi2.. contoh palinh dekat yg bleh aku amek :
- Lesbian (kapel pompuan ngan pompuan)
*makin ramai kaum hawa bergandingan ngan sesame diorang.. ape dah xde laki ke nak wat kapel? hmm!!
- Gay (laki ngan laki )
*semakin bertambah..korang x geli ke wei? igt2 la tuhan.
- Tomboy/pengkid (perempuan yang menyerupai/jelmaan lelaki)
*masyallah..lagi la jemu. Naik rimas dah tgk diorang ni.. siyes meluat.!! tp ade yg baik,walaupun baik tp korang kene igt asal usul korang k..
- Maknyah/pondan/bapok (lelaki yg terputus belalainye)
*ish3..ni lagi la pengotor.. kalau lesbian tu mungkin jugak la ade tempat untuk memuaskan nafsu.. tp kalo laki ni? astafirullah hal azim.. teruk sungguh..

p/s : sedarlah wahai teman-teman..kita semakin hampir dengan kiamat!! percayalah kewujudan NERAKA..

kehidupan manusia!!!


-kenape manusia x pernah besyukur?
-kenapa manusia masih x sedar?
-kenape x pernah besyukur ?, kenapa masih x sedar?
Dah jatuh baru nak tergadah? masa senang x ingat dunia.. bulat ke dunia,petak ke dunia, segitiga ke dunia?
Orang kata kalau x pandai menari jangan salahkan pentas!!! tapi belom menari lagi dah salahkan pentas.. mcm mane tu?
Nyawa yang diberi disia-siakan. Ingatlah,kita tetap hambaNYA..
X kisah bertapa berkuasanya kita,bertapa kayanya kita, bertapa besarnya kita, bertapa pintarnya kita!! ALLAH maha berkuasa,ALLAH maha besar ALLAH maha bijaksana...
p/s : peringatan buat teman2 & diri ku sendiri..

me n My mom!!



huhu me wit My Mom... MMuahh!!!

LoVe U Mom!!


hypee!! agak lame la gak aku x update blog ni...aku bz skang... memandangkan la kan bebaru ni lepy aku wosak...tu yg agak payah sket aku nak update blog ni...tp xpe...x lame lg aku ceria kembali seperti dulu... dun worry k kawan2... ahaha ayat mcm blog fofuler je... sebenarnye disamping hari yg mulia ni... aku juga xnak terlepas untuk mengucapkan SELAMAT HARI IBU buat MAMA ku Salmah bte Samad... I Love U mama.......

ToLoNg bAgI keMo sY MaKan Eh!~

Recent Posts

Semanis Kopi Pekat

Download Muvee at MHOmuvee

 

Designed by Templateism