Mancing Mancing...Panduan Umpan Untuk Memancing!!!


haaa...korang minat mancing kew?
sape minat mancing leh la jadi geng aku...
aku dari dulu mmg gile mancing2 ni..ckp je lombong mane aku x redah...kolam mane aku x sampai??
kat area nilai ni ade 1 kola populer dgn name SEVEN LAKES....area Batang Benar.. Tempat ni kire bagos gak la...Ade 1 lg kat KESUMA LAKES...area Beranang(Bandar Tasik Kesuma). Tempat Mmg dasyat..skali pegi kompom 2 3 kali ulang...Ade 1 lg tempt yang aku slalu pegi kat MAMBAU.. Kolam cina..tp ikan dasyat2...takat 3 kilo ke atas tu senang2 je nak dpt...tp dengan teknik dan skill yang betol la...men nak sebat je kire nasib la nak dpt kan..huhu

biasenya umpan mancing yang aku slalu pakai ni tgk jenis ikan
Patin : roti(dadu) + yis..
Rohu : dedak + kelapa atau kerisik
Baung : cacing atau cengkerik
Keli/Semilang : Dedak+kelapa parut atau kerisik + yis..
biasanya tu e l yg aku slalu pakai... kalau korang ade umpan yang pawer2 lg sila2 la konsi ekk..
korang bleh gak tgk kat web ni..untu contoh2 umpan yang pawer....
http://ikanmania.wordpress.com ... sekian

0 comments:

ToLoNg bAgI keMo sY MaKan Eh!~

Recent Posts

Semanis Kopi Pekat

Download Muvee at MHOmuvee

 

Designed by Templateism